Opleiding gespecialiseerd Stress & Burn-out coach 12 dagen 

Interesse in deze opleiding?  We doen graag een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.  Mail hansbert@coachclinic.be om dit in te plannen met lesgever Wendy.

Nieuwe reeks start april (na Paasvakantie) op dinsdagen

Deze 12-daagse opleiding is een complete opleiding in alle facetten voor wie aan slag wil als coach rond stress en burn-out.  

Stress is de grootste ziekmaker van deze tijd.  

Er is nog steeds een grote behoefte aan coaches rond stress & burn-out.  Voel jij je aangesproken?  Deze opleiding geeft je een kwalitatief fundament.  Voor 1 op 1 coaching, maar komt ook aan bod: groepjes coachen, coachen in organisaties en lichaamswerk rond stress.  

Chronische stress kan leiden tot allerlei mentale én fysieke problemen die een grote weerstand hebben op de levenskwaliteit, zoals burn-out, maar ook aandoeningen als cvs, fybromyalgie, slaapproblemen,  spijsverteringsklachten, allerlei vormen van hoofdpijn,…

Chronische stress is ook een belangrijke factor bij angsten, paniekaanvallen,  hyperventilatie en voortdurende alertheid en opgejaagdheid.

Stress leidt tot piekergedrag, sombere gevoelens en depressieve klachten.  

Uit onderzoek blijkt dat de coronaperiode het aantal mensen met ernstige chronische stress nog sterk heeft doen toenemen.  

De vraag naar goed opgeleide en vertrouwen gevende stress & burn-out coaches stijgt. Er komen elke dag meer mensen met stressproblematiek bij. Niet alleen individuele cliënten hebben een toenemende nood aan begeleiding,  ook bedrijven en organisaties zien zich steeds meer genoodzaakt om coaches in te schakelen, ook preventief.  

De basisprincipes van deze opleiding

– 8 maanden opleiding om uit te groeien tot een coach die zelf innerlijke rust kan omarmen en de cliënt kan coachen om innerlijke rust te vinden in zichzelf.

– 8 maanden opleiding met oefeningen die je zelf ervaart en toepast zodat je eerst zelf ondervindt wat een ont-stressend traject jou en bijgevolg jouw cliënten kan brengen.

dubbelzijdige aanpak: stressbronnen effectief aanpakken en verminderen + rust vinden in zichzelf en de balans herstellen.  

– een grondige wetenschappelijke basis en fundamenten zodat je met de nodige credibiliteit aan de slag kan na je opleiding.  

onze methode van verbinding die je zelf leert ervaren via een kleinschalige groep in een veilige setting.

Thema’s in deze opleiding

In 12 lesdagen komen volgende topics oa aan bod:

– Spanningsklachten – overspannenheid – burn-out. Preventie & aanpak. 

– Burn-out – bore-out – burn-on: de verschillen en de verschillende aanpak.

– Overspannen zenuwstelsel: de gevolgen en hoe dit terug te reguleren. 

– Pijnklachten owv stress: wat kan je doen?  Hoe kan je helen?

– De rol van (onderdrukte) emoties bij pijnklachten en allerlei aandoeningen.

– Wat als je in je hoofd leeft en je lichaamssignalen negeert?

– De rol van overlevingsmechanismen bij chronische stress: perfectionisme,  pleasen, werken om niet te hoeven stilstaan.

– Je grenzen terug leren kennen en ze terug durven leren aangeven. 

– Van overleven naar een zinvol leven.

– Hyperventilatie herkennen en aanpakken.

– Stress management

– Angsten en paniek: wat als ons lichaam (ongecontroleerde) angsten ervaart? (1 op de 5 mensen heeft hier last van)

– Niet meer kunnen voelen: op automatische piloot leven en emoties vermijden.

– Ontspannen: hoe doe je dat als je (of je lichaam) niet meer weet hoe dat moet?

– Leren kennen van je waarden en talenten als wegwijzers naar een zinvoller en gelukkiger leven.

– Stress en de link met trauma (vroegkinderlijk trauma en PTSS)

Wat kan je na deze opleiding?

-Je hebt een kader en toolbox vol concrete handvatten om stresstrajecten en burn-out trajecten op maat uit te werken voor individuele cliënten én voor bedrijven en organisaties. 

-Je kan verbinden met de innerlijke rust in jezelf en vanuit deze veilige verbinding cliënten meenemen in een dieper verhaal.

-Je hebt een zelfverzekerdheid opgebouwd vanuit succeservaringen in deze opleiding, waardoor je vertrouwen uitstraalt en kan voelen dat jouw bijdrage in deze maatschappij zinvol, nodig en helpend is.

Na het voltooien van deze opleiding en op basis van minimum 80% aanwezigheid, verkrijg je het erkend certificaat Gespecialiseerd Stress & Burn-out Coach.  

Met dit certificaat kan je je (kosteloos) aanmelden bij de beroepsvereniging Vlaamse Vereniging Erkende Coaches (VVEC).  

Voor wie?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.  Wel doen we graag een (telefonisch) kennismakingsgesprek.  Je kan dit inplannen via hansbert@coachclinic.be.  

Lesgevers

Lesgevers van deze opleiding zijn Wendy Ceulemans en Marianne Van Baelen.  

Marianne is lesgever, therapeute en coach voor zowel particulieren als bedrijven en heeft een eigen praktijk onder de naam Vuurcoach.  

Wanneer?

Lopende reeks gestart nov ’23

donderdagen 16/11/23, 23/11/23, 14/12/23, 11/01/23, 25/01/23, 1/02/24, 22/02/24 (correctie), 7/03/24, 21/03/24, 18/04/24, 2/05/24, 30/05/24.

Nieuwe reeks start april 2024 op dinsdagen

Dinsdag 23 april 2024

Dinsdag 30 april 2024

Dinsdag 14 mei 2024

Dinsdag 21 mei 2024

Dinsdag 4 juni 2024

Dinsdag 18 juni 2024

Dinsdag 3 september 2024

Dinsdag 17 september 2024

Dinsdag 1 oktober 2024

Dinsdag 15 oktober 2024

Dinsdag 5 november 2024

Dinsdag 19 november 2024

Prijs

1.599 euro excl. Btw – 12 volledige lesdagen inclusief lesmap met alle theorie, oefeningen en audio-oefeningen.  

Praktisch

Inschrijven doe je via hansbert@coachclinic.be.  Hij zal je eerst uitnodigen voor een telefonisch kennismakingsgesprek met Wendy of Marianne.  Meer info via email of bel ons gewoon even op: Wendy: 0496/66.46.26 of Hansbert: 0477/521.489.

Lesdagen starten om 9.30u en eindigen om 16u.  Lunch neem je zelf mee of koop je in onze buurtwinkels.  Wij zorgen voor koffie/thee en ook voor koekjes en vers fruit.  

Denk eens aan het openbaar vervoer want de verbinding is prima: IC treinstation Ekeren is op een kwartiertje aangenaam wandelen en heeft rechtstreekse treinen naar meerdere grootsteden.  

Vanuit Antwerpen is er ook een busverbinding tot op de hoek van onze straat.

Kom je met de auto?  Parkeren kan op de openbare parking tegenover ons centrum (met parkeerschijf) of in de omliggende straatjes (vrij parkeren).