Opleiding lifecoach Business Clinic

Klik hier voor data, prijs en locatie

ZOMERWEEK 1 tot en met 5 juli en zaterdag in september: schrijf je nu in!

Wat houdt deze opleiding Life Coach in?

Een stevig fundament voor elke Life Coach

Wil je graag als life coach aan de slag?  Dan heb je nood aan een goede coach opleiding.  Een stevige basis, die je in staat stelt om mensen écht verder te helpen.  Die ervoor zorgt dat je een kwalitatieve coach-praktijk kan uitbouwen waar cliënten graag komen…en terugkomen en vanzelf verder reclame voor willen maken.

Het beroep coach zit in de lift.  Als we alleen maar kijken naar ons buurland Nederland (dat ons meestal wel een stapje voor is), dan merken we dat ‘naar een coach gaan’ even ingeburgerd is dan pakweg naar de kapper gaan.  Een evolutie die zich ook al laat opmerken in België en dat zal alleen maar toenemen de komende jaren.  Goed nieuws dus voor ons coaches!

Een Life Coach of Levenscoach begeleidt mensen rond Life topics: work-life balance, relaties, stress, zingeving, gezinsproblemen, weinig zelfvertrouwen, perfectionisme…

De meerwaarde van een Life Coach

Op al deze domeinen kan een life coach een absolute meerwaarde betekenen.  Toch is life coaching in essentie verschillend van psychotherapie.  Cliënten van een coach hebben voldoende draagkracht en functioneren nog zelfstandig.  Personen met psychische aandoeningen horen thuis bij een psycholoog of psychotherapeut.  In deze opleiding leer je ook wanneer je cliënten daarom best doorverwijst.

Een Life Coach fungeert als wegwijzer

Coachen is op een positieve manier mensen op weg helpen.  Jij wordt de wegwijzer, maar de cliënt moet het wel zelf doen.  Door vele interactieve oefeningen leer je kennen hoe je dit doet met het beste resultaat.  Mental coachen is daar een onderdeel van, maar wij gaan evengoed aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen en creatievere vormen van coachen.  Net deze mix maakt deze vorm van coachen zo bijzonder en doeltreffend.

Wil jij graag een opleiding die je een stevige fundering geeft als Life Coach?  Dan is deze opleiding iets voor jou.  Het is een algemene opleiding, die je daarna nog eventueel kan aanvullen met meer specifieke domeinen zoals Burn-out en Stress Coachen of Loopbaancoaching.

Maar deze opleiding is ook een prima fundament voor diegenen die zich de coachende vaardigheden en bijhorende coach attitudes eigen wil maken, om dan in te zetten in bijvoorbeeld een werkomgeving.  Ben jij een leidinggevende en wil je graag meer verbinding met je team?  Dan is deze opleiding absoluut een aanrader.

Coachen vanuit Verbinding

Wat doet deze opleiding echt voor jou?   Het maakt de coach kwaliteiten die je zeker al in je hebt wakker en verstevigt ze.  Je zet in op wat een coach sessie écht waardevol maakt en dat is verbinding.  Je leert de vaardigheden qua gesprek en attitude van een goede coach zoals ze ook voorgeschreven worden door Europa (ben je daar alvast mee in orde).

Klik hier voor data, prijs en locatie

Lesgever(s) vanuit de praktijk

Deze opleiding wordt gegeven door Wendy Ceulemans.  Ze heeft als lesgever gewerkt in verschillende coachcentra en heeft een succesvolle coach-praktijk.  Daarnaast weet ze uit een vorige werkverleden ook alles van marketing en dit deel komt ook bod in deze opleiding.  Want ook marketing is een essentieel gegeven voor een succesvolle coachpraktijk.

Voor wie?

-Je wil graag Life Coach worden: je wil je graag inzetten voor andere mensen en je wil dit graag als (life) coach doen.  Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

-Je bent reeds werkzaam als therapeut/psycholoog/psychiater/… en je wil graag coachende vaardigheden aanleren in het domein Life Coaching.

– je werkt in het bedrijfsleven en wil graag coachende vaardigheden aanleren.

– je wil graag je opgebouwde levenservaring en/of professionele vaardigheden kunnen inzetten op een coachende manier.

Wat kan je verwachten?

 • Je leert de  coachende vaardigheden en coach attitudes die elke Life Coach moet kennen en inzetten (volgens de Europese normen). Ken je deze al vanuit een andere opleiding ?  De ervaring leert me dat deelnemers dit toch een waardevolle herhaling vinden.
 • Je leert jezelf beter kennen als (life) coach (met je sterktes en je zwaktes) en dit leidt tot een betere verbinding met jezelf én met je cliënt.
 • Je raakt vertrouwd met de methode Coachen vanuit Verbinding. Voor de meeste coaches is dat zelfs een beetje buiten de comfortzone, maar met zo’n mooie resultaten. In de lessen wordt er veel geoefend hierop met respectvolle feedback van jouw ‘oefen’-cliënten.
 • Je leert ook een flink aantal life coach-modellen die vertrekken vanuit een hollistisch model: lichaam-emoties-gedachten. Dit is coachen vanuit een duurzaam model: geen snel-snel oplossingen maar echte duurzame bewegingen voor je cliënt.
 • Je leert de meest voorkomende coach topics kennen die voorkomen in een life coach praktijk en de bijhorende coach modellen.  Je leert een traject op maat maken voor je cliënt.
 • Op zoek naar een Life Coach opleiding waarmee je verschil kan maken én echt iets kan betekenen voor je cliënt?  Dan ben jij diegene die we graag verwelkomen in onze groep.
 • Je krijgt een cursusmap met theorie en coach formats.
 • Je krijgt een startpakket wetgeving, marketing en administratief kader.

De voordelen op een rij.

 • Kleine groepen waardoor het extra veilig is om echt intensief te oefenen en jezelf en anderen beter te leren kennen.
 • Lagere kostprijs in vergelijking met andere coach opleidingen.  Onze tarieven zijn zo laagdrempelig als mogelijk is, een bewuste keuze, zodat ook mensen met minder financiële middelen de kans krijgen om hun coach ambitie waar te maken.
 • 3 in 1: Life Coach opleiding met alle fundamentele en wettelijk verplichte onderdelen + de werkwijze Coachen vanuit Verbinding + marketing: je leert wat je ‘moet’ kunnen, je leert wat ‘echt’ verschil maakt én je leert hoe je hiervoor cliënten kan aantrekken.