Nieuwe reeks traumaheling start donderdag 20 april 2023 (volzet, je kan wel nog op de wachtlijst).   wendy@coachclinic.be of 0496/66.46.26 voor een welkomstgesprekje. Volgende reeks oktober.  

Helende traumatechnieken in een opgebouwd programma van 8 dagen.

Het succes van een coach traject hangt in grote mate af van de verbinding die je als coach kan opbouwen met je cliënt.  Maar soms lukt het toch niet… Soms blijven bepaalde patronen spelen, hoe warm jullie coachende relatie ook is.  Dan is er sprake van trauma.  Trauma zit opgeslagen op een onbewust level, waar je met je gedachten niet bij kan.  Trauma vraagt een andere aanpak.  

Interesse om als traumaheler aan de slag te gaan?  Welkom!  Maar we willen dat jij je cliënten enkel laat kennismaken met technieken die je zelf ook ervaren hebt.  Vandaar dat we je in deze reeks uitnodigen om ook met je eigen traumastukken te oefenen.  

Via zachte technieken, lichaamsgericht en andere, wordt je systeem uitgenodigd om ruimte vrij te maken voor het helen van trauma.  We doen dit samen, in groep, met een veilige verbinding met andere coaches en therapeuten. De technieken,  wetenschappelijke inzichten en helende oefeningen kan je daarna zelf inzetten in je eigen coach of therapiewerk.

Wat is trauma?

Trauma is het gevolg van 1 grote gebeurtenis of vele kleine gebeurtenissen die door jou als overweldigend en bedreigend werden ervaren.  Dit kan hebben plaatsgevonden in je kindertijd of in je volwassen leven.  Je kan hier bewuste herinneringen aan hebben of helemaal niet.  

Enkelvoudige of complexe trauma’s zorgen ervoor dat je handelen, denken en voelen niet vrij is.  

Bewust trauma of onbewust, lang of minder lang geleden,  wat lastig is zijn de effecten van trauma.

Trauma maakt ons klein, doet ons grijpen naar overlevingsmechanismen. Trauma stapelt zich op in lichaam en geest en knaagt aan onze eigenwaarde, veroorzaakt lichamelijke klachten en emotionele kwetsures die keer op keer getriggerd worden.  Triggers zorgen voor paniekaanvallen, gevoelens van minderwaardigheid en pijnlijke herbelevingen (PTSS). Trauma laat ons in ons hoofd wonen, geplaagd door piekeren en met weinig aandacht voor ons lichaam met stress en mogelijk burn-out als gevolg.  Door trauma hebben we een voorbehoud bij relaties, reageren we te aanhankelijk of net vermijdend. Grenzen kunnen moeilijk zijn en voor eigen geluk kiezen op persoonlijk of werkgebied, daar zit angst op.

Door ruimte te maken in ons lichaam kan trauma helen. Een veilige groep en onderlinge verbinding heeft hier een extra helend effect. 

De technieken worden zo aangeleerd en toegepast dat je ze nadien kan inzetten in je eigen coach praktijk. 

Deze reeks bestaat uit 8 lesdagen, telkens van 10u tot 15.30u. De lesdagen zijn iets korter dan gewoonlijk omwille van de intensiteit van het programma. Er is plaats voor 10 personen.

De data zijn zo ingepland dat er een coherent programma ontstaat met de juiste interval van heling en nieuwe inzichten.   

We werken met een opbouwend programma en een veilige kleinschalige groep. Mis je een lesdag door ziekte of overmacht, dan krijg je het materiaal van op afstand aangereikt.  Voor deze reeks is het niet mogelijk lesdagen in een andere reeks in te halen.

Onze reeks vertrekt vanuit een aantal belangrijke traumaprincipes:

-Trauma is een gevolg van een freeze reactie in het lichaam. Kennis van fight, flight en freeze mechanismen (zoals wetenschappelijk onderzocht door onder andere Peter Levine) vormt de rode draad.

-Heling van trauma is onmogelijk zonder het lichaam te betrekken. Somatische oefeningen en technieken gericht op het herstel van body-mind connectie zijn de basis van traumawerk. 

-Traumaheling kan enkel binnen de window of tolerance.  Te confronterende technieken leiden tot dissociatie en bijgevolg migelijks hertraumatiserend. Zachtheid en respect voor het eigen ritme van het lichaam zorgen voor veiligheid. Alle oefeningen zijn veilig en ook inzetbaar in een coach praktijk. 

– Zachtheid,  veiligheid en verbinding zijn kernwoorden bij traumaheling. 

-Begrip, inzicht en kennis over de werking van trauma is naast lichaamswerk en emotioneel werk een essentieel gegeven in succesvolle en duurzame traumaheling.  

-Naast heling van (eigen) trauma zetten we ook in op meer weerbaarheid tegen trauma’s.

-Door het helen van trauma komt levensvreugde en energie vrij. Psychosomatische klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De weg naar een authentieker leven is vrij en maakt gelukkig.

-Iedereen heeft de aangeboren mogelijkheid om zijn trauma’s te helen, van welke aard ook. We zijn biologisch bepaald om zonder trauma’s door het leven te gaan. 

Voel je welkom om dit mee te komen beleven.

De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd (evidence-based) en gebaseerd op invloeden uit lichaamsgericht coachen, Somatische traumaheling, body-mind restoration,  Focusing, Rogeriaanse psychologie, positieve psychologie en technieken uit mindfulness, autohypnose en voice dialogue die ondersteunend werken. 

Lesgever is Wendy Ceulemans met een extra assistent. 

Prijs:

Prijs = 949 euro excl. Btw voor 8 lesdagen. 

In deze prijs is inbegrepen lesmateriaal en certificaat. 

Nieuwe reeks op donderdagen

Donderdag 20 april 2023

donderdag 4 mei 2023

donderdag 11 mei 2023

donderdag 25 mei 2023

donderdag 1 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

donderdag 22 juni 2023

donderdag 7 september 2023 (terugkomdag)

Locatie:

Alle lessen gaan door op onze eigen locatie: Geestenspoor 17/1, 2180 Ekeren.  Bereikbaar via trein en bus.

Wij zorgen voor drankjes en versnaperingen, lunch breng je zelf mee of koop je in 1 van de winkeltjes in de buurt.

Lesuren:

Deze reeks bestaat uit 8 lesdagen, telkens van 10u tot 15.30u (voorjaarsreeks) en van 9.30u tot 15u (najaarsreeks).

De lesdagen zijn iets korter dan gewoonlijk omwille van de intensiteit van het programma.

Deelnemen en extra informatie:

Interesse om deel te nemen? Mail naar hansbert@coachclinic.be voor het inplannen van een intake-gesprek (intake is enkel nodig wanneer dit de 1e opleiding is die je wil volgen.)