2-daagse  ‘De werking van onze hersenen’ – integratie voor de coach praktijk

Als we anders leren ‘denken’, ‘voelen’ we ons anders.  Dat is een belangrijk principe in de psychologie en coaching.  Maar hoe werkt dit nu in onze hersenen? Hoe leren we onze hersenen ‘anders’ denken?  En waarom lijkt het alsof we ‘weerstand’ hebben tegen verandering? 

Neurologisch onderzoek van de laatste jaren heeft onze meer inzicht gegeven via onder andere hersenscans.  We hebben een betere kennis van de verschillende hersendelen en hoe deze samenwerken.  Interessante materie om ook te integreren in coach sessies!

Volgde je reeds een coach opleiding (hier of elders), dan vind je deze 2-daagse zeker een boeiende aanvulling.  Onze hersenen zijn zeer plastisch.  Dit betekent dat we op elke leeftijd ons bewustzijn kunnen trainen om nieuwe verbindingen te leggen.  Nieuwe positieve overtuigingen, constructieve patronen, je eigen geluk creëren.

Ik neem jullie mee op een boeiende reis naar onze hersenen.  Geen saaie materie, maar boeiende en heldere kennis over hoe we zelf de werking van onze hersenen kunnen beïnvloeden.  Naast theorie staan er ook heel wat makkelijke toepassingen voor in de coachpraktijk op het programma. 

‘Je geluk bepaal je zelf’, een mooie gedachte toch om over te brengen naar je cliënten?  Na deze 2-daagse weet je ook precies hoe dit werkt in onze hersenen.

Wat komt zeker aan bod?

  • Anatomische opbouw van de hersenen
  • Hersendelen betrokken bij emoties en gevoelens
  • Verbindingen met de rest van het lichaam
  • Hersenen zijn ingesteld op overleven: hoe uit zich dat?
  • Prikkelverwerking: genuanceerder dan je denkt
  • Invloed van stress op je hersenwerking
  • Invloed van je eigen gedachten
  • Hoe je gedachten veranderen?
  • Principes uit de positieve psychologie: positief denken, je eigen geluk vormgeven

Principes uit deze 2-daagse worden concreet toegepast in de workshop ‘Geluk maak je zelf’, die wij hier binnen Coach Clinic ook meermaals per jaar organiseren.  Meer info over deze workshop: 6-delige Gelukstraining – Positief Denken.

Data/Lesuren 2-daagse opleiding ‘De werking van onze hersenen’:

nieuwe reeks: januari 2021

Elke lesdag start stipt om 9.30u.  Vanaf 9u is iedereen welkom voor koffie/thee.

Lesdagen zijn intensief en voor een optimale leeromgeving én work-life balance eindigen we om stipt 16u.

Prijs:

Prijs = 229 €, excl. BTW voor de 2 dagen (totaalprijs).  Hierin inbegrepen zit onder andere ook drankjes, lesmateriaal en certificaat.

Locatie:

De lessen gaan door in het opleidingscentrum Coach Clinic, Kapelsesteenweg 581, 2180 Ekeren (Antwerpen).

Lunch:

Lunch breng je zelf mee, bestel je ‘s morgens hier (broodjes/soep) of haal je bij één van de winkels in de buurt.

Bereikbaarheid:

Er is een bushalte voor de deur met busverbindingen vanuit Antwerpen-Centrum, treinstation Ekeren-Mariaburg op wandelafstand en parkeergelegenheid in de straat (parkeerschijf) en in de omliggende straten (vrij).