Visie en missie

Coach Clinic is een erkend opleidingscentrum voor coach opleidingen.

Ons fundament is Coachen vanuit Verbinding, een manier van coachen die de rode draad vormt doorheen onze opleidingen. Wij verwelkomen iedereen die graag mensen wil verder helpen, begeleiden, in beweging zetten,… en wij willen de vaardigheden aanleren om dit op een waardevolle coachende manier te doen.

Wij richten ons niet alleen tot (beginnende) coaches, maar willen ook graag verdieping bieden aan zorgverleners en mensen uit de bedrijfswereld.

Oprichtster Wendy Ceulemans

Wendy Ceulemans - Business Clinic

wendy@coachclinic.be

Verbinding is wat onze maatschappij momenteel het hardste nodig heeft. Door opleidingen en vormingen aan te bieden, met een laagdrempelig karakter, hopen wij met Coach Clinic ons steentje bij te dragen aan meer verbinding tussen mensen.

Mijn professionele leven is onder te verdelen in 2 grote hoofstukken. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen en had jarenlang mijn eigen succesvolle communicatiebedrijf. Omdat ik mensen echt wilde verder helpen ben ik als 2e studie (leven) Psychologie gaan studeren aan de Open Universiteit in Nl, die ik combineerde met een 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie (postgraduaat Vives Hogeschool).  Ik volgde zelf volgende coachopleidingen: Integrale coach Opleiding (essentials + pro), Life Coaching, Loopbaancoach opleiding, Systemisch werk, Coachend Leiderschap, Business Coach opleiding, Trauma (essentials + pro), Burn-out (Master),  Somatic Trauma Healing (NY), Nervous System Work (Irene Lyon), Voice Dialogue, opleiding Relaxatiecoach en diverse thematische workshops bij de volgende opleidingscentra: Your Coach, Centrum Open Mind, Voice Dialogue Institute, Bert Hellinger Instituut, Timotheus en AIHP.  Ik volg regelmatig zelf supervisies en ben lid van de Internationale Trauma Intervisie groep – Slow Practice (olv Luis Mojica).

Door de combinatie van mijn werkervaringen vind ik het nu boeiend om coaches op weg te helpen, niet alleen met hun coach vaardigheden, maar ook met hun marketing.

Ik ben 47 jaar en mama van 5 kinderen (Billy 21j, Bram 19, Robbie 16j, En-Fan 8j en Merel 3j) en naast lesgeven en coachen, ben ik ook deels werkzaam als psychotherapeute voor mensen met psychische problemen.

Ik ben getrouwd met Hansbert Vanhove, die deeltijds voor Coach Clinic werkt (marketing en administratie).

Last but not least: ik ben hoogsensitief en vind het heerlijk om mijn ervaring (het positieve dat ik heb leren waarderen en het negatieve dat ik grotendeels heb kunnen achterlaten) hierover te delen.

Team lesgevers

De opleidingen van Coach Clinic worden verrijkt met lesgevers uit verschillende disciplines.  Wat zij gemeenschappelijk hebben is hun warme hart voor zowel hun studenten als hun eigen coach cliënten.

Sofie Cloots is psycho-energetisch coach en geeft ook les bij Thimotheus.  Zij is de vaste lesgever van de 6-daagse Intuïtieve Coach opleiding.  Daarnaast is zij mede-lesgever van de HSP coach opleiding, de bezielende kracht achter de Natuurcoach opleiding en verzorgt zij de intuïtieve gastlessen tijdens de 2-jarige Therapeutisch Coach Opleiding.

Marianne Van Baelen is lesgever en vuurcoach.  Zij werkt met individuele cliënten, groepen en bedrijven, steeds met het accent body-mind verbinding.  Samen met Wendy is zij 1 van de lesgevers van de 12-daagse opleiding Gespecialiseerd Stress en Burn-out coach.

Mieke Van Raemdonck is assistent lesgever en ook onze vaste huiscoach.  Zij werkt in haar eigen praktijk rond trauma en voeding en assisteert bij de opleiding Traumaheling.  Cursisten van Coach Clinic die nood hebben aan een persoonlijk traject kunnen ook bij haar terecht.

Onze Locatie

Ons opleidingscentrum Coach Clinic is gevestigd in het hartje van Ekeren, nabij Antwerpen.  Centraal gelegen en toch in het groen. Bereikbaarheid ideaal, met trein, bus en zelfs tram en gratis parking voor de deur.

Een opleidingsomgeving is heel erg belangrijk, zeker als je hoogsensitief bent.  Bij ons vind je licht en ruimte, veel planten, een heerlijk (elfen)-achtige tuin en een warme, verwelkomende sfeer.

We hebben 1 grote centrale opleidingsruimte, omgeven door verschillende praktijkruimtes om te kunnen oefenen. Er is altijd maar 1 opleiding tegelijkertijd.

Wij bieden in overvloed vers fruit, koekjes, biologische thee en koffie aan.  In de onmiddellijke nabijheid zijn er (eventueel) ook broodjeszaken ea.


Routebeschrijving:

Ons adres is Geestenspoor 17/1, 2180 Ekeren.  Op 100m is er een bushalte met rechtstreekse verbindingen vanuit Antwerpen.  Op 900m bevindt zich het treinstation Ekeren, dat als hoofstation goede aansluitingen geeft in vele richtingen.  Op 2 km is er zelfs een tram.

Kom je met de auto, dan kan je parkeren op de parking voor de deur, zonder betalen en zonder parkeerkaart.

Altijd welkom om alvast eens te komen kijken!