Unieke jaaropleiding – 12 lessen – september tot juni

Inhoud van deze opleiding

Volgende thema’s komen aan bod in deze opleiding:

Innerlijk Kindwerk – HSP (hoogsensitiviteit) – Stress & Burn-out – Psychosomatische klachten – Co-dependency in relaties – Spiritualiteit – Trauma’s helen – Perfectionisme – Zelfliefde – Relaxatie – Vroegkinderlijk trauma – Angsten-….

Locatie

Een groot deel van deze opleiding gaat door in de natuur.  We starten (meestal) vanuit onze vaste opleidingslocatie in Ekeren en vertrekken van daaruit naar:

  • Veltwijckpark  Ekeren met aangrenzend natuurgebied Oude landen (op korte wandelafstand van ons centrum).
  • Park Vordenstein in Schoten (in onze buurgemeente Schoten – +- 10 min autotijd/carpoolen)

Vraag naar natuurcoaches stijgt!

Ben jij iemand die graag stilte en natuur opzoekt?  Bosbaden, wandelcoachen,… coachen in de natuur kent een enorme groei.  Managers die willen ontstressen, mensen met hoogsensitiviteit die ontprikkeling zoeken, mensen met innerlijke kwetsures die genezing zoeken,…tal van cliënten zijn gebaat bij coachen in de natuur.  Corona heeft de vraag naar natuurcoaching een enorme boost gegeven.  Volg deze unieke opleiding en vestig jezelf als erkend natuurcoach.

Natuurcoachen is méér dan ‘coachen in de natuur’.

Een sessie natuurcoachen start altijd met vertraging.  Een eindje wandelen in stilte, een wandelmeditatie,…  Een professionele natuurcoach begeleidt de cliënt hierin op zo’n manier dat zelfreflectie en verbinding terug mogelijk worden.  Pas dan komt een mogelijk thema aan bod.  Al wandelend of zittend helpt de natuurcoach de cliënt antwoorden te zoeken in zichzelf.  De natuurcoach is de begeleider van een innerlijk proces.  Prikkelende natuurcoach oefeningen leiden tot inzichten en verhelderingen.  Rituelen en symbolen helpen helen en de innerlijke kracht terugvinden.  De natuur vormt een niet-oordelend decor waar iedereen zich welkom voelt.  Iets voor jou?

Doorheen de seizoenen.

De opleiding start in de heerlijke nazomer.  Vanuit deze glorieuze start maken we als natuurcoach alle seizoenen mee en leer je oefeningen die aansluiten bij de natuur op elk moment.  Herfst-winter-lente en het begin van de zomer, deze jaaropleiding geeft je de gelegenheid om alle seizoen te leren inzetten in jouw natuurcoachings.

Programma

Inhoudelijk werken we rond 12 thema’s (zie hierboven), maar elke dag werken we met volgende onderdelen:  onderdelen:

Verbinden met onszelf: Een professionele natuurcoach is helemaal thuis in zichzelf.  Vanuit eigen innerlijke rust kan de verbinding gemaakt worden met de cliënt.  Elke lesdag wordt er ingezet op zelfreflectie, meditatie en stiltemomenten.

Gesprekstechnieken en coachende vaardigheden: Natuurcoachen vraagt een afwisseling van technieken.  Vertragen, maar net zo goed prikkelen.  Helen en ook richting geven.  Elke lesdag leer je coachende technieken zodat een gesprek in de natuur impact heeft en je cliënt innerlijk in beweging zet.

Natuurcoach oefeningen: De natuur inzetten als coach techniek.  Aangepast aan het seizoen, oefeningen voor elk thema,… Je leert een scala van inspirerende, helende en soms challenging natuurcoach oefeningen.

Praktisch

De opleiding start in september en loopt tot  begin juni.  Lesdagen gaan door op een combinatie van maandagen en dinsdagen.  We gaan op pad met een groep van 10 personen.

12 Lesdagen (10 verplicht om certificaat te halen):

maandag 6 september 2021: welkomstdag

maandag 20 september 2021

maandag 1 november 2021 (feestdag)

dinsdag 7 december 2021

dinsdag 14 december 2021

Maandag 20 december 2021

maandag 17 januari 2022

maandag 21 februari 2022 (géén krokusvakantie)

maandag 21 maart 2022

dinsdag 19 april 2022 (géén paasvakantie)

maandag 9 mei 2022

dinsdag 7 juni 2022: slotritueel en uitreiking certificaat.

Elke lesdag bestaat gedeeltelijk uit buitenlessen in de natuur, afgewisseld met les in ons eigen opleidingscentrum.  We starten om 9.30u en eindigen om 16u.

De vaste locatie voor de lessen is onze thuisbasis: Geestespoor 17, 2180 Ekeren.  Vlot bereikbaar met alle openbaar vervoer en parking voor de deur.  Op sommige lesdagen wijken we uit naar natuurgebieden in de buurt.

Prijs 1.499 € excl. btw voor de totale jaaropleiding.

Na voltooiing van de jaaropleiding en mits een aanwezigheid van min. 80% van de lesdagen, verkrijg je het erkende certificaat Professionele Verbindende Natuurcoach.

Na het behalen van je certificaat en mits het naleven van de coach deontologie, kan je je aansluiten bij de beroepsvereniging Vlaamse Vereniging Erkende Coaches: www.vlaamseverenigingerkendecoaches.be.

Voor wie?

Er is geen vooropleiding noodzakelijk.  Liefde voor de natuur, geen schrik hebben van regen en wind, een eigen groeiproces reeds ingezet hebben,…zijn wel enkele criteria om te bepalen of dit iets voor jou is.

Inschrijven kan enkel na aanwezigheid op ons inschrijf-beleefmoment op dinsdag 29 juni om 16.30u (correctie tov newsletter!!) of na een persoonlijk kennismakingsgesprek met lesgevers Sofie Cloots en Wendy Ceulemans.

alle info via wendy@coachclinic.be.