Nieuwe reeks start 15 april 2024. Kennismakingsgesprek (tel) verplicht met Wendy of Sofie, aanmelden via hansbert@coachclinic.be.

Inhoud van deze opleiding

Volgende thema’s komen aan bod in deze opleiding:

Innerlijk Kindwerk – HSP (hoogsensitiviteit) – Stress & Burn-out – Psychosomatische klachten – Co-dependency in relaties – Spiritualiteit – Trauma’s helen – Perfectionisme – Zelfliefde – Relaxatie – Vroegkinderlijk trauma – Angsten-….

Locatie

Het oefengedeelte van deze opleiding gebeurt grotendeels in de natuur.   We starten (meestal) vanuit onze vaste opleidingslocatie in Ekeren en vertrekken van daaruit naar:

  • Veltwijckpark  Ekeren met aangrenzend natuurgebied Oude landen (op korte wandelafstand van ons centrum).
  • Peerdsbos Brasschaat (in onze buurgemeente Brasschaat – +- 10min autotijd/carpoolen)
  • Park Vordenstein in Schoten (in onze buurgemeente Schoten – +- 10 min autotijd/carpoolen)

Vraag naar natuurcoaches stijgt!

Ben jij iemand die graag stilte en natuur opzoekt?  Bosbaden, wandelcoachen,… coachen in de natuur kent een enorme groei.  Managers die willen ontstressen, mensen met hoogsensitiviteit die ontprikkeling zoeken, mensen met innerlijke kwetsures die genezing zoeken,…tal van cliënten zijn gebaat bij coachen in de natuur.  Corona heeft de vraag naar natuurcoaching een enorme boost gegeven.  Volg deze unieke opleiding en vestig jezelf als erkend natuurcoach.

Natuurcoachen is méér dan ‘coachen in de natuur’.

Een sessie natuurcoachen start altijd met vertraging.  Een eindje wandelen in stilte, een wandelmeditatie,…  Een professionele natuurcoach begeleidt de cliënt hierin op zo’n manier dat zelfreflectie en verbinding terug mogelijk worden.  Pas dan komt een mogelijk thema aan bod.  Al wandelend of zittend helpt de natuurcoach de cliënt antwoorden te zoeken in zichzelf.  De natuurcoach is de begeleider van een innerlijk proces.  Prikkelende natuurcoach oefeningen leiden tot inzichten en verhelderingen.  Rituelen en symbolen helpen helen en de innerlijke kracht terugvinden.  De natuur vormt een niet-oordelend decor waar iedereen zich welkom voelt.  Iets voor jou?

Doorheen de seizoenen.

De opleiding loopt over meerdere seizoenen.  Je leert oefeningen die aansluiten bij de natuur en de gevoelsbeleving van het moment.  Zo leer je alle seizoenen in te zetten tijdens jouw natuurcoachings: van de nieuwe hoop in de lente, de vreugde van de zomer, het naar binnen keren in de herfst en de verstilling in de winterperiode.

Programma

Inhoudelijk werken we rond 12 thema’s (zie hierboven), maar elke dag werken we met volgende onderdelen:  onderdelen:

Verbinden met onszelf: Een professionele natuurcoach is helemaal thuis in zichzelf.  Vanuit eigen innerlijke rust kan de verbinding gemaakt worden met de cliënt.  Elke lesdag wordt er ingezet op zelfreflectie, meditatie en stiltemomenten.

Gesprekstechnieken en coachende vaardigheden: Natuurcoachen vraagt een afwisseling van technieken.  Vertragen, maar net zo goed prikkelen.  Helen en ook richting geven.  Elke lesdag leer je coachende technieken zodat een gesprek in de natuur impact heeft en je cliënt innerlijk in beweging zet.

Natuurcoach oefeningen: De natuur inzetten als coach techniek.  Aangepast aan het seizoen, oefeningen voor elk thema,… Je leert een scala van inspirerende, helende en soms challenging natuurcoach oefeningen.

Nieuwe reeks start voorjaar ’24 

12 maandagen van april tot november 2024. Inschrijven voor deze reeks kan nu (half juni).  Mail naar hansbert@coachclinic.be of sms/bel Wendy op 0496/66.46.26 om een welkomstgesprek in plannen.  Plekjes voor de opleiding Natuurcoach zijn gegeerd.  Wacht niet te lang met inschrijven.  

maandag 15 april 2024

maandag 29 april 2024

maandag 13 april 2024

maandag 27 mei 2024

maandag 10 juni 2024

maandag 24 juni 2024

(geen les in juli/aug)

maandag 2 september 2024

maandag 16 september 2024

maandag 30 september 2024

maandag 21 oktober 2024

maandag 4 november 2024

maandag 18 november 2024

Lopende reeks april 2023 tot najaar november 2023.

17/04, 24/04, 8/05, 22/05, 5/06, 26/06, 4/09, 18/09, 2/10, 16/10, 6/11 en 20/11

Lesuren:

Elke lesdag bestaat gedeeltelijk uit buitenlessen in de natuur, afgewisseld met les in ons eigen opleidingscentrum.  We starten om 9.30u en eindigen om 16u.

De lessen worden gegeven door Wendy Ceulemans en Sofie Cloots (lesgever van onder andere Intuïtieve coach).  Sommige lessen worden samen gegeven, anderen apart. We werken in relatief kleine groepen van maximum 12 à 14 deelnemers.

De vaste locatie voor de lessen is onze thuisbasis: Geestespoor 17, 2180 Ekeren.  Vlot bereikbaar met alle openbaar vervoer en parking voor de deur.  Op sommige lesdagen wijken we uit naar natuurgebieden in de buurt.

Wij coachen in de natuur en met de natuur.  Je hoeft geen speciale fysieke conditie te hebben.  Wij focussen op oefeningen in de natuur en oefeningen met natuurelementen in de praktijkruimte.

Prijs:

Prijs 1.599 € excl. btw voor de totale jaaropleiding.

Locatie:

Alle lessen gaan door op onze eigen locatie: Geestenspoor 17 A, 2180 Ekeren.  Bereikbaar via trein en bus. Wij zorgen voor drankjes en versnaperingen, lunch breng je zelf mee of koop je in 1 van de winkeltjes in de buurt.

Na voltooiing van de jaaropleiding en mits een aanwezigheid van min. 80% van de lesdagen, verkrijg je het erkende certificaat Professionele Verbindende Natuurcoach.

Na het behalen van je certificaat en mits het naleven van de coach deontologie, kan je je aansluiten bij de beroepsvereniging Vlaamse Vereniging Erkende Coaches: www.vlaamseverenigingerkendecoaches.be.

Voor wie?

Er is geen vooropleiding noodzakelijk.  Liefde voor de natuur, geen schrik hebben van regen en wind, een eigen groeiproces reeds ingezet hebben,…zijn wel enkele criteria om te bepalen of dit iets voor jou is.

Inschrijven kan enkel na een kennismakingsgesprek.  Mail naar hansbert@coachclinic.be voor het plannen van je gesprekje met Wendy of Sofie.