3-daagse opleiding HSP Loopbaancoach 

Wat?

Hoogsensitieve mensen verlangen een werkplek waar ze vervulling vinden, niet nodeloos overprikkeld worden en in een fijne energie kunnen werken.  In de loopbaan coachpraktijk is hier nog niet altijd een specifieke aanpak voor te vinden.  Nochtans is hier veel behoefte aan. Deze opleiding KAN een vervolg zijn op de HSP Coach Opleiding, of kan op zichzelf staan 

Naast hoogsensitieve mensen zien we ook veel mensen met chronische stress die een andere job invulling verlangen.  Hun aanpak is zeer gelijkaardig als mensen met HSP en komt ook aan bod in deze opleiding.

Hoe ga je deze mensen coachen?  Welke specifieke thema’s spelen er bij deze mensen?  Welke aanpak resoneert er bij hen?

Hoogsensitiviteit is een wetenschappelijk aangetoond persoonlijkheidskenmerk dat er basically op neerkomt dat hsp’ers een fijner afgesteld zenuwstelsel hebben.  Hierdoor kunnen ze creatiever denken, maken ze meer associaties in de hersenen waardoor ze een groter probleemoplossend vermogen hebben.  Werken ze in een fijne energie, dan zijn het zeer empathische mensen die loyaal zijn en goed kunnen verbinden.  HR mensen merken steeds meer en meer hun kwaliteiten op.  Vanuit hun gevoeligheid zijn ze ook de kanariepietjes die als eersten iets opmerken op de werkvloer. HSP’ers kunnen ook snel overprikkeld geraken, andermans energieën oppikken, uitgeput geraken.  Ze zijn ook vaak perfectionistisch en pleasend en kunnen chaotisch worden als ze uit evenwicht geraken.

Met andere woorden: ze kunnen een coach goed gebruiken om werkplek en persoonlijkheid goed op elkaar af te stemmen.  

Je mag interessante inzichten verwachten, prikkelende oefeningen en een stevig kader.  Lesgever is Sofie Cloots (lesgever van de HSP coach opleiding en de Intuïtieve Coach opleiding en zelf loopbaancoach in haar eigen coach praktijk www.cascadecoaching.be).

Voor wie?

  • Voor loopbaancoaches die willen tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar HSP aangepaste loopbaancoaching.
  • loopbaancoaches die steeds meer cliënten zien die door chronische stress anders functioneren en een zinvollere werkplek verlangen.
  • Life coaches en therapeuten die dit willen integreren.
  • Startende coaches vanuit een eigen vraag of persoonlijke interesse.

Geen vooropleiding noodzakelijk.

Alle info via hansbert@coachclinic.be of via een een telefonisch gesprek met Sofie (Hansbert plant dit graag in voor jou).

Wanneer?

Volgende reeks wordt gepland in 2024.

Prijs

Prijs = 425 euro excl. Btw voor 3 lesdagen. 

In deze prijs is inbegrepen lesmateriaal en certificaat. 

Inschrijven

Inschrijven via een mailtje aan hansbert@coachclinic.be of bel op 0477/52.14.89.  Spreek je graag eerst even met lesgever Sofie?  Plan dan via Hansbert een telefonisch gesprekje in.