Lopende reeks gestart, volgend jaar 2024 opnieuw. 

Leren coachen van groepen vanuit verbinding.

Wil jij graag groepstrainingen leren geven?  Volg onze 4-daagse opleiding tot ‘coachen van groepen’.  Je leert de nodige vaardigheden, formats en methode van verbinding aan de hand van de Gelukstraining.  De gelukstraining is een 6-delige reeks voor particulieren die kampen met sombere gevoelens, piekergedachten en stressverschijnselen.  Volg je de opleiding ‘coachen van groepen’, dan word je meteen ook opgeleid om deze Gelukstraining zelf te kunnen geven.  

Bovendien ontvang je naast je lesmateriaal, ook het cursusmateriaal voor het groepsprogramma ‘Gelukstraining’ én een marketing start-kit met daarin het marketingmateriaal dat je kan personaliseren om je eigen ‘gelukstraining’ te kunnen geven.

Voor wie?

Voor mensen die reeds individueel coachen (of reeds een coach opleiding volgden) en graag ook verbindend leren werken met groepen.

Wat leer je in deze opleiding?

Groeps-oefeningen en technieken

Oefeningen met groepen vergen een speciale aanpak en technieken.  In deze 4-daagse leer je deze technieken zelf te beheersen.  Je gaat zelf aan de slag met een groep, zodat jij straks sterk en krachtig voor je eigen groep staat.  Je ontdekt creatieve en interactieve formats om je groepen te challengen, te inspireren, te verbinden.

Verbinding maken met je groep én in je groep

Het succes van een groepstraining valt en staat met de verbinding in de groep.  Daar heb jij, als groepscoach, een belangrijke impact op.  Je leert in deze 4-daagse opleiding wat er werkt en wat niet.  Je leert welke elementen er fundamenteel zijn voor de basis-verbinding.  Je leert jezelf kwetsbaar op te stellen.  Je leert om te gaan met weerstand uit de groep en hoe je aandacht te doseren.

Theorie Gelukstraining

Je wordt opgeleid aan de hand van de gelukstraining.  Deze is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke inzichten rond geluk.  Ze omvat elementen uit de positieve psychologie en de cognitieve gedragstherapie. Ze zet mensen aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn.  Geef jij straks je eigen gelukstraining?  Het is heerlijk om te ervaren dat mensen minder piekeren, minder negatieve gedachten hebben en positiever in het leven staan.  De corona-crisis heeft de behoefte aan deze vaardigheden alleen nog aangescherpt.

Certificaat en cursusmateriaal

Na het volgen van deze opleiding krijg je 2 certificaten:

  • Gecertificeerd coach voor ‘coachen van groepen’.
  • Gecertificeerd Gelukscoach

Je krijgt ook:

-lesmateriaal opleiding

-cursusmateriaal Gelukstraining

-marketingmateriaal Gelukstraining

Al het lesmateriaal verkrijg je zowel fysiek als digitaal, zodat je dit zelf kan personaliseren en vrij kan gebruiken.

Wanneer?

De opleiding bestaat uit 4 lesdagen, telkens van 9.30u tot 16u.

dinsdag 2 mei 2023

dinsdag 16 mei 2023

dinsdag 30 mei 2023

dinsdag 20 juni 2023

Prijs

499 € excl. btw, incl. lesmateriaal, cursusmateriaal en marketingmateriaal.

Waar?

De opleidingsdagen gaan door op onze gloednieuwe locatie: Geestespoor 17, 2180 Ekeren.  Parking ter plaatse, bus vlakbij, trein en tram op korte wandelafstand.