Online infomoment Therapeutisch Coach

vraag de link om deel te nemen via hansbert@coachclinic.be

Op donderdag 23 mei om 20u (‘s avonds dus), kan je deelnemen aan een online infomoment voor de 2-jarige opleiding Therapeutisch coach.

Deze opleiding bereidt je voor op een carrière als therapeutisch coach.  Een therapeutisch coach kan zowel therapeutisch als coachend werken en focust zich op cliënten die wat dieper willen gaan.  Je leert veiligheid brengen zodat cliënten het aandurven om een uitgesteld rouwproces aan te gaan, om kwetsures te gaan helen, om overlevingspatronen te durven veranderen, om innerlijk kind werk te doen, om zichzelf veiligheid te geven zodat ze veerkrachtiger en vrijer in het leven durven staan.  Kwetsures, vroegkinderlijk trauma, angsten, overlevingspatronen, destructieve copingmechanismen zoals verslavingen, hechtingsgedrag, rouw,…daarover gaat deze opleiding.  

Waarom 2 jaar?  Je werkt met cliënten die vaak wat kwetsbaarder zijn dan de ‘gewone’ coach cliënt.  Het zijn geen mensen met psychische diagnoses (want deze behoren tot de bevoegdheid van de klinisch psycholoog) maar het zijn toch cliënten die op sommige vlakken wat minder draagkracht (kunnen) hebben.  Voor deze cliënten dien jij de veilige ankerpersoon te zijn.  Dit is een proces waar je in leert groeien, zodat je na 2 jaar er ook effectief kan staan.  

Voel jij je aangesproken?  Dan wil je wellicht meer weten!  En wij willen ook jou leren kennen.  Daarom dus dit extra online infomoment.

We stellen zorgvuldig een groep samen die begin oktober zal starten met deze opleiding van 2 jaar.  Je zal afstuderen april 2026.

Hartelijk welkom op ons ONLINE infomoment.  Opgelet: de opleiding bestaat uit fysieke lesdagen, maar dit infomoment organiseren we uitzonderlijk online.

De opleiding kort samengevat:

  • 20 lesdagen + 1 klasuitstap (12 lesdagen lesjaar 1, 8 lesdagen lesjaar 2)
  • 4 intervisies per lesjaar
  • certificatieproef
  • buddygroepjes
  • halfjaarlijks persoonlijk evaluatiemoment
  • géén specifieke vooropleiding vereist
  • géén verplichte studiebelasting
  • géén klassieke examens

Schrijf je nu in voor dit online infomoment: stuur een mailtje naar hansbert@coachclinic.be en ontvang de link om deel te nemen.